Dual Pitch

Type: Domestic Extension and Remodelling Project
Value: £55K
Status: Completed

Introduction

We were asked to conduct work on a Cheshire-based barn conversion. The occupants required space on the ground floor, as well as the addition of a first-floor bedroom.

Challenge

The fact that the building was located in a conservation area meant that we had to undertake all work with care and respect. The extension would need to be in keeping with the original form and style of the building, giving due reverence to its traditional yet impressive architecture.

Solution

To maintain the natural and rustic charm synonymous with barn conversions, we used an oak-framed structure for the extension, with glass panels giving it a modern and illuminating effect. As well as allowing more natural light into the building, it opened up floor space as the clients had requested.

A further advantage of the glass panels was that they took advantage of the fine scenery, with the magnificent Clwydian Range clearly viewable from the bedroom.

Conclusion

The project was completed on time and within budget. It had respect for traditionalism, the need for modernisation, the area’s breathtaking views, and safety and security all at the heart of our work from start to finish.

    Menu Title