Pwllheli Sport/Committee Facility – Wales

Feasibility | Design | Planning

 

Type:         Sports Pavilion
Value:       £2.5m
Status:       Planning

 

Sport is an opportunity to connect with communities, and never more so than with our proposal at Pwllheli. We were approached to develop a scheme that provides modern sports facility for the local rugby team, but also incorporates a community hub giving users a sense of place.

 

The layout/design seeks to provide a gateway building that takes advantage of its spectacular view of the Welsh mountains, but is also in a prime location for spectators to view the sports activities.

 

Set over two floors, the proposal is for a statement building, clad in materials representing the local vernacular, and with glazing to bring the locality and activities into the building.