Garden View

Feasibility | Design | Planning | Construction | Delivery

 

Type:                  Domestic Extension & Re-model
Value:                £100K
Status:                Complete

 

In Ruthin, North Wales, the owners of a modern house wanted to add some stylish open-plan space to their premises. We were asked to build a rear extension geared towards and indoor and outdoor lifestyle.

As the site was overlooked from all sides, we had to be mindful of the clients’ neighbours in the work we carried out. A further obstacle was the position of the first-floor windows, which limited our roof installation options. We needed to overcome these barriers to deliver an extension that met the clients’ demands for natural light and a feeling of open space.

We installed a mono-pitched (single slope) glass roof, which had the dual benefit of linking the spaces within the building into a modern open-plan environment, and being oriented in such a way that natural light could make its way into the building. The position of all windows was considered carefully so that they were not exposed to neighbours.

Throughout the project, we kept the wishes of the clients at the forefront of the project and worked closely with them to ensure that it met their specifications, while at the same time remaining secure and respectful of its environment.